Manifest d’adhesió a La Marxa Som

Davant dels importants i creixents reptes i desequilibris que tenim com a país i com a humanitat, iniciem com a poble un nou temps en el qual es respecti de forma creixent el bé comú.
Per fer-ho, ens cal una major consciència de tothom i un salt endavant vers una nova democràcia més participativa en els afers públics tant locals, com nacionals, com mundials.

No hi ha major revolució social que prendre la paraula com a poble per decidir.

 Els nostres reptes comuns:

Estem disposats a assumir junts el repte d’innovar i posar en pràctica un nou ordre social i democràtic funcional i il·lusionador, d’acord amb els reptes i eines del segle XXI, a fi de realitzar els nostres objectius comuns:

I. L’assoliment d’un país i d’un món més justos, equilibrats i respectats socialment i econòmicament.

II. El ple respecte i igualtat de drets entre les cultures i nacions del món com a millor garantia per la pau.

III. El respecte al medi ambient i a les espècies amb les que convivim al planeta.

 

Com els assolirem:

Un sistema de decisió més participatiu, complementàriament als actuals sistemes parlamentaris, genera una major consciència i implicació de tothom gràcies a l’exercici permanent de la sobirania popular, i permet tractar gradualment els diferents reptes de la nostra societat, molts dels quals tenen solucions que no s’implanten per causa d’uns pocs interessos, com per exemple:

– un model energètic més eficient, net i barat, que no malmeti el clima ni el planeta;
– una economia més social i equilibrada, amb una moneda responsable que eviti la corrupció i el diner ocult;
– una banca al servei de les persones i iniciatives;
– un ús del territori, dels rius i dels recursos naturals més respectuós i equilibrat;
– una salut més integral i preventiva;
– una cooperació internacional més compromesa amb els drets humans individuals i dels pobles;
– una gestió més humana dels habitatges;
– la salut de la llengua i cultura, el sistema de defensa, el model educatiu, etc.

El sistema actual merament delegatiu s’ha demostrat insuficient i incapaç de resoldre molts d’aquests reptes, que en molts casos empitjoren greument dia a dia, i el vell sistema de plataformes de protesta requereix molt d’esforç, sovint amb pocs resultats.
Es hora d’endegar un nou sistema de decisió directa i col·lectiva en base al bé comú.

Propostes:

Per tot això, aquest no és un manifest simbòlic, sinó el compromís personal i col•lectiu ferm d’iniciar un moviment transversal i integrador i per instar a les institucions catalanes representants del poble que dugin a terme les mesures necessàries per implantar-ho. Com?

1.  Creant nous espais d’informació, deliberació i decisió col•lectius vinculants, amens, creatius i a l’abast de tothom, recollits com a element central en la constitució del país i en les lleis.

2.  Creant espais de trobada de proximitat als pobles i barris, d’escala i dimensió humana, amb petits grups que permetin el diàleg de tothom i connectats per portaveus lliurement escollits pels seus membres.

3. Basant-nos en una nova cultura de decisió democràtica fonamentada en els valors del diàleg i el consens com a sistema preferent de decisió.

4.  Complementant els processos de decisió deliberatius amb referèndums de decisió simple i directa quan sigui adient.

5. Estimulant activament la participació ciutadana com a mínim al mateix nivell que la participació electoral, i difonent una informació de qualitat per cada tema tractat amb els mitjans públics disponibles.

6.  Creant òrgans populars de seguiment i comunicació amb els organismes oficials.

7.  Unint, en cas necessari, la nostra força col•lectiva i pacífica per fer respectar la voluntat expressada pel poble.

 

En marxa per un nou País on el poble decideix!

Amb aquests propòsits ens posem en marxa i ens comprometem a difondre-ho als nostres respectius àmbits i a recollir les opinions i propostes de cada municipi del país, com a acte d’afirmació de que som poble sobirà de ple dret, i que com a tal decidim.
Del nostre ser i decidir serà d’on brollarà la nostra força i acció personal i col•lectiva compromesa amb el bé comú del nostre temps, cada cop menys respectat i més anhelat per la immensa majoria de persones i pobles de la Terra.

 

La Marxa Som

 

 

 

–  –  –

Aquest manifest constitueix l’essència del missatge i proposta que La Marxa Som du als municipis del país per recollir la veu del poble a través de la ruta nacional El Camí i dels seus brancals adjacents que es vagin creant. És oberta als territoris que s’hi vulguin afegir.

La Marxa Som es realitzarà de poble en poble els mesos de juny i juliol del 2016, en 4 columnes que confluiran el 31 de juliol a Montserrat. Tothom s’hi pot apuntar els dies que vulgui a traves del web.

Les assemblees participatives que es creïn amb La Marxa Som podran ser utilitzades a voluntat de cada municipi com una nova eina per tractar posteriorment els diferents temes d’interès públic, tant locals com en col•laboració amb les institucions catalanes i amb iniciatives com ara Reinicia Catalunya, la Convenció Constitucional Ciutadana o altres.

Qui no pugui participar a les assemblees que es duran a terme al pas de La Marxa Som pel seu municipi i barri, es pot adherir a aquest manifest a títol individual o en nom de col•lectius.

Els resultats consensuats seran portats pels portaveus territorials al Parlament de Catalunya perquè siguin incorporats al projecte de fer un nou país millor entre tots i per a tots.

– – –

Altres referències inspiradores.

Comparteix-ho

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca