Premsa

Notes de premsa i recull de compareixences a mitjans

Recull de Premsa

Consulteu aquí tot el recull de premsa de la Marxa Som

La Marxa Som entrega les conclusions del territori als membres del Parlament en l’acte final de Montserrat

Ho fa en un acte a Montserrat, que va comptar amb la intervenció de Jordi Cuixart, Teresa Forcades i David Fernàndez. (nota de premsa en PDF)

 

– La Marxa Som és una de les iniciatives de Reinicia Catalunya, per una Convenció Constitucional Ciutadana a Catalunya.

– Entre les conclusions entregades als Parlamentaris, referèndums populars vinculants, informació exhaustiva per part d’experts abans de la presa de decisions, foment de la democràcia participativa des de les escoles, desprofessionalització de la política.

– La iniciativa ha sumat més de 40 dies de Marxa i s’ha aturat a més d’un centenar de municipis i ha involucrat gairebé 200 entitats i Ajuntaments arreu del territori

Cardedeu. 1 d’agost de 2016- La Marxa Som, la caminada popular que ha recorregut a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, va entregar ahir diumenge 31 les conclusions recollides arreu del territori als membres del Parlament de Catalunya Adriana Delgado, Chakir El-Homrani i Gabriela Serra.

Entre les conclusions ressaltades ahir pels portaveus de les quatre columnes, que van agrupar els consensos de les diferents comarques fruit de les assemblees deliberatives locals, destaca un fort interès per part de la ciutadania per sentir-se més escoltats, per obtenir mecanismes que els permetin una major intervenció en els afers públics. A banda, hi ha un fort consens en què cal apostar per una formació a tots els nivells en cultura participativa, així com per trobar nous espais de participació –sovint contemplant una reforma horària com a eina imprescindible-.  Altres qüestions destacades de les conclusions són la necessitat de prioritzar el bé comú com a objectiu prioritari de qualsevol decisió política o el desenvolupament de reglamentacions àgils i que facin vinculants els consensos assolits. Finalment, el reclam d’una informació de qualitat que arribi fàcilment a la ciutadania i que la capaciti per a opinar de manera responsable és una altra de les reivindicacions més comunes.

Mitjançant quatre columnes simultànies, La Marxa Som ha recorregut totes les comarques catalanes amb diferents activitats, entre caminades, actes en favor de la democràcia participativa, lectures del manifest de La Marxa Som, recollida d’adhesions, i assemblees deliberatives per recollir les conclusions dels diferents municipis. A més a més, molts dels indrets que ha recorregut la Marxa Som han acollit espectacles lúdics i culturals protagonitzats per les mateixes entitats col·laboradores, com cercaviles de gegants, actuacions castelleres, concerts, recitals de poesia, i un llarg etcètera.

 

La Marxa Som ha sortit al territori per anar a buscar els veïns a casa seva, a places i carrers, per difondre la consciència que un aprofundiment en la democràcia que tenim és possible i imprescindible, que existeixen mecanismes de presa de decisions que tenen més en compte les propostes de la gent, i que la generació de consensos al voltant de qüestions que afecten a tothom és més senzilla del que pugui semblar.

Tots els ponents de l’acte d’ahir diumenge van estar d’acord en la necessitat d’aprofundir en els mecanismes d’empoderament dels ciutadans i de la societat civil a l’hora de poder opinar sobre les qüestions que els afecten. En concret, Lluís Planas, portaveu de La Marxa Som, engegava l’acte reconeixent que “ningú no vol un estat nou que sigui com l’espanyol o el francès, hem de fer un estat del poble”. Al seu torn, Teresa Forcades va mencionar l’alienació en què –segons va dir- vivim i la importància de corresponsabilitzar cada ciutadà de les decisions que hem de prendre com a societat. Martí Olivella, del Parlament Ciutadà, va ressaltar que “totes les constitucions es refereixen al dret dels ciutadans a exercir la seva sobirania directament i no només mitjançant representants polítics”, i va reivindicar aquesta opció. David Fernàndez va voler destacar els espais de la societat civil on ja es practica l’assemblearisme de petit format, entitats veïnals, cíviques… i va reclamar traslladar aquests mecanismes a altres àmbits. Finalment, Jordi Cuixart va insistir en la importància de les mobilitzacions ciutadanes com La Marxa Som i les entiats de la societat civil, ja que segons ell, garanteixen el control de la ciutadania sobre el rumb que pren la societat.

Vídeo de l’acte

Reportatge Fotogràfic de Lluís Brunet

Per contactar amb nosaltres (més informació, entrevistes, fotografies…):

Laia Vidal – La Marxa Som.  info@lamarxasom.cat – 93 844 45 53 – 608 03 59 83

 

Recta final de La Marxa Som. La Marxa Som ja fa més de 40 dies que recull les conclusions del territori sobre democràcia participativa a la República Catalana

Nota de premsa en PDF

– La Marxa Som és una de les iniciatives de Reinicia Catalunya, per una Convenció Constitucional Ciutadana a Catalunya.

– Les conclusions recollides fins ara i que s’entregaran a la Comissió d’Estudi del Procés Constituent del Parlament denoten un fort interès dels ciutadans per tenir més espais de decisió pel que fa a les qüestions que els afecten.

– La iniciativa ja s’ha aturat a un centenar de municipis de més de 30 comarques i ha involucrat més de 170 entitats i Ajuntaments arreu del territori

– L’acte de Montserrat de diumenge 31 comptarà amb la presència de dos diputats del Parlament de Catalunya, a més de Jordi Cuixart i Teresa Forcades

Cardedeu. 26 de juliol de 2016- La Marxa Som, la caminada popular que recorre a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, ja ha recollit les conclusions de bona part dels municipis.

Ja s’han recorregut més de 30 comarques mitjançant quatre columnes simultànies, amb activitats a totes elles, entre caminades, actes en favor de la democràcia participativa, lectures del manifest de La Marxa Som, recollida d’adhesions, i assemblees deliberatives per recollir les conclusions dels diferents municipis. A més a més, molts dels indrets que ha recorregut la Marxa Som han acollit espectacles lúdics i culturals protagonitzats per les mateixes entitats col·laboradores, com cercaviles de gegants, actuacions castelleres, concerts, recitals de poesia, i un llarg etcètera.

Entre les conclusions recollides arreu del territori, fruit de les assemblees deliberatives locals, destaca un fort interès per part de la ciutadania per sentir-se més escoltats, per obtenir mecanismes que els permetin una major intervenció en els afers públics. A banda, hi ha un fort consens en què cal apostar per una formació a tots els nivells en cultura participativa, així com per trobar nous espais de participació –sovint contemplant una reforma horària com a eina imprescindible-.  Altres qüestions destacades de les conclusions són la necessitat de prioritzar el bé comú com a objectiu prioritari de qualsevol decisió política o el desenvolupament de reglamentacions àgils i que facin vinculants els consensos assolits. Finalment, el reclam d’una informació de qualitat que arribi fàcilment a la ciutadania i que la capaciti per a opinar de manera responsable és una altra de les reivindicacions més comunes.

La Marxa Som ha sortit al territori per anar a buscar els veïns a casa seva, a places i carrers, per difondre la consciència que un aprofundiment en la democràcia que tenim és possible i imprescindible, que existeixen mecanismes de presa de decisions que tenen més en compte les propostes de la gent, i que la generació de consensos al voltant de qüestions que afecten a tothom és més senzilla del que pugui semblar.

“La mateixa pràctica de les assemblees no manipulables amb petits grups, la recollida d’acords mitjançant portaveus, i la senzilla activitat de dialogar, escoltar les opinions dels veïns i buscant el consens sobre el bé comú per damunt de les prioritats individuals és una lliçó en ella mateixa pel que fa a una necessària formació de la ciutadania en cultura participativa”, explica Lluís Planas, portaveu de La Marxa Som.

L’acte final a Montserrat, els portaveus comarcals entreguen les conclusions als Parlamentaris (Cartell en PDF)

El proper diumenge 31 de Juliol confluiran a Montserrat les quatre columnes de La Marxa Som que hauran recorregut totes les comarques catalanes, i recollit les conclusions dels diferents municipis. Allà, a la tarda, els portaveus comarcals lliuraran als representants del Parlament les aportacions dels seus territoris en relació a la democràcia participativa, recollint així simbòlicament la voluntat del poble de Catalunya.

Es tractarà d’una trobada de portaveus de bona part de les comarques participants. Entre un i dos centenars de representants territorials, que com a tals, hi seran cadascun al mateix temps en nom de les desenes de participants en les assemblees dels respectius municipis.

L’acte, a més, comptarà amb els diputats Adriana Delgado i Chakir El-Homrani representants del Parlament de Catalunya  (Junts pel Sí), a qui poder lliurar els resultats d’un mes i mig de Marxa, així com parlaments de diverses personalitats polítiques i socials del país, com Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, David Fernàndez (ex-diputat de la CUP) o Teresa Forcades, de Procés Constituent. El punt lúdic i alhora reivindicatiu a la jornada el posaran les actuacions musicals, de Carles Belda, Marcel Casellas, Natxo Tarrés i Lídia Pujol.

Per contactar amb nosaltres (més informació, entrevistes, fotografies…):

Laia Vidal – La Marxa Som.  info@lamarxasom.cat – 93 844 45 53 – 608 03 59 83

 

Cervera2 20160718_tarragonaplatjallarga300 20160719_Altafulla2 20160715_VilallongaDelCamp 1 20160623_Ger-Martinet0 20160623_Ger3

Nota de Premsa 20 de Juliol

La Marxa Som recorre aquests dies el Vallès Oriental, la Segarra i el Garraf (Nota de Premsa en PDF)

– Granollers acull dijous 21 la columna de Llevant amb Vicent Partal, Mireia Boya, Jordi Rich i Lluís Planas

– La Columna de Ponent serà els propers dies a La Segarra, i dilluns a Solsona, amb un acte amb Martí Olivella.

– La Columna Sud de La Marxa Som farà estada divendres a Vilanova i la Geltrú i dissabte a Sitges.

– Tarragona i Reus van aportar el passat cap de setmana les seves conclusions a la Columna Sud. Els caminants van recórrer les etapes de la costa daurada a principis de setmana.

– El Pla d’Urgell, les Garrigues i l’Urgell han aportat també les seves conclusions a l’arca de Ponent el passat cap de setmana.

– La Columna de Llevant va ser a La Selva i el Vallès Oriental, on es va passar per Arbúcies, Breda, Sant Esteve de Palautordera i Vallgorguina. Mataró va aportar les seves conclusions aquest dimarts.

 

Cardedeu. 20 de juliol de 2016- La Marxa Som, la caminada popular que recorre a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, segueix enllaçant comarques i recollint les conclusions dels municipis al voltant de la democràcia participativa.

Crònica dels darrers dies: columna sud

La Marxa Som va ser el passat cap de setmana a Vilallonga del Camp, Reus i Tarragona. A Vilallonga del Camp, es va fer una càlida i festiva rebuda amb la cercavila gegantera, i abans dels sopar popular es van fer les diferents assemblees deliberatives per tal d’introduir les conclusions a l’arca nacional de la columna. Dissabte, la l’etapa va portar els caminants fins a Reus, on coincidint amb la Tercera Festa per la Independència del Baix Camp, es va poder llegir el manifest i fer les assemblees pertinents. En l’acte, també hi van intervenir Eduardo Reyes i Antonio Baños. Tarragona va acollir diumenge al vespre els actes de La Marxa Som al local de la Colla Jove de Tarragona, amb parlaments de representants d’Òmnium, ANC, La Marxa Som i regidors d’ERC i la CUP, que van destacar la importància d’una ” Marxa que relliga el país poble a poble per construir el que tant anhelem, la llibertat”. Els organitzadors van assegurar que “La Marxa porta un missatge de canvi”, i van destacar l’oportunitat del moment històric actual: “un país és un projecte de futur on el verb “som” es un “volem ser””. Després dels parlaments, es van configurar 7 assemblees veïnals. Després de l’assemblea de portaveus, les conclusions consensuades es van introduir a l’arca nacional de la Columna Sud.

La Columna va continuar el seu camí cap a Montserrat el passat dilluns amb la caminada Tarragona-Altafulla, i dimarts amb l’etapa Altafulla-Creixell.

Crònica dels darrers dies: columna de ponent

Divendres 15 de juliol La Marxa Som va fer el seu acte central del Pla d’Urgell al Palau d’Anglesola. Es va fer una lectura del manifest i assemblees participatives, d’on es van recollir les conclusions, que es van introduir a l’Arca Nacional de Ponent. L’endemà dissabte, l’etapa caminada es va fer fins a Les Borges Blanques, entrant a les Garrigues. A la capital garriguenca també es va poder llegir el manifest i es van fer les assemblees deliberatives. Diumenge es va fer entrega del Manifest de La Marxa Som als Omellons, en presència de l’alcalde Xavier Gaya i la regidora Esther Miró.

Crònica dels darrers dies: columna de Llevant

La Marxa Som va sortir dissabte de bon matí de Gualba, on l’Ajuntament va fer un comiat solemne, per arribar caminant a mig matí a Campins. Una vintena de caminants van poder gaudir de l’esmorzar preparat per la secció local de l’ANC i l’Ajuntament. Caminants locals d’aquest municipi es van afegir també en aquest punt a l’etapa i tots junts van fer arribada a Sant Esteve de Palautordera a quarts de dues. Allà, els actes van seguir a la tarda, amb una cercavila emmarcada en el festival Fes un plec, de dansa tradicional. Després del sopar popular es va poder llegir el manifest de La Marxa Som, en concret van posar-hi veu l’alcalde Dani Fernandez i la regidora Natàlia Expósito. Es van recollir un bon nombre d’adhesions a les propostes d’aprofundiment en matèria de democràcia participativa que planteja La Marxa Som.

Diumenge La Marxa Som va seguir els seus passos cap a Vallgorguina, amb una etapa en què va participar l’Alcalde de Vallgorguina, fent de guia local. Un cop a aquest municipi, hi va haver una acollida amb un pica pica popular a la plaça, i es va fer entrega del manifest a les autoritats municipals. Els caminants, a més, van tenir l’oportunitat de visitar el museu del bosc del municipi.

Propers actes: columna de Llevant

Aquest dijous 21 La Marxa Som serà a Granollers amb un cartell de luxe: Jordi Rich (portaveu de Reinicia), Vicent Partal (periodista), Mireia Boya, diputada de la CUP-CC i membre de la comissió d’estudi del procés constituent i Lluís Planas, portaveu de La Marxa Som, reflexionaran sobre democràcia participativa.  Serà a les 19:30 a la Plaça de la Corona.

Divendres 22 La Marxa Som s’aturarà a Cardedeu, on hi haurà concert de garrotins, parlaments i sopar, amb coca de productes ecològics i de proximitat i assado argentí, per recollir les propostes de país del municipi.  Dissabte 23 la caminada portarà els marxaires fins a La Garriga,  municipi que ja començarà a celebrar l’arribada de La Marxa Som divendres al vespre amb un concert organitzat per l’assemblea de joves La Bordalla. Dissabte 23 de juliol la caminada arribarà cap a les 12 del migdia. Es farà una visita guiada  a una edificació singular del poble just en arribar i els actes continuaran a la tarda a la plaça del Silenci. Es farà un taller del tradicional ball de cintes de la Garriga i es seguirà amb la lectura del manifest i assemblees de poble. S’acabarà amb un sopar popular per compartir.

L’endemà diumenge 24 s’anirà fins a Centelles i es farà una petita parada al poble de Tagamanent per saludar els caminants i fer un petit refrigeri.

Propers actes: columna Sud

La Columna Sud arribarà divendres 22 a Vilanova i dissabte 23 a Sitges. En concret, la caminada de divendres 22 de juliol sortirà de Calafell Platja a les 8h, davant de la Cofradia de Pescadors. Enfilaran cap a Cubelles per arribar a Vilanova cap al migdia. Els actes, però, evitant les hores de més calor, seguiran a la tarda. En concret a les 18h es farà la rebuda a la plaça de la Vila, amb parlaments per part de l’alcaldessa de la ciutat i presidenta de l’AMI, Neus Lloberas, així com de representants d’Òmnium Cultural i de l’organització de La Marxa Som. A continuació es llegirà el manifest i es faran les pràctiques de les assemblees participatives per introduir les conclusions de Vilanova a l’Arca Nacional de la Columna Sud. Després, la festa seguirà en el marc del festival de música popular El Tingladu, on també es podrà sopar a preus populars.

Dissabte la caminada sortirà de la plaça de la Vila de Vilanova en una etapa molt assequible fins a Sitges. Allà, els actes es concentraran també a la tarda, a l’Hort de Can Falç, on a banda dels parlaments per part de l’alcalde, entitats locals i organització, i de la lectura del manifest i la pràctica d’assemblees, es podrà gaudir d’un sopar popular i un recital poètic preparat expressament per a l’ocasió a mans d’August Bover.

Diumenge la caminada sortirà de Sitges) per anar cap a Sant Pere de Ribes i arribar finalment a Canyelles, última etapa de La Marxa Som al Garraf abans d’entrar a l’Alt Penedès.

Propers actes: columna de Ponent

Tàrrega acollirà el proper dimecres 20 de juliol l’arribada de La Marxa Som i Cervera ho farà dijous 21. Els actes a la capital urgellenca consistiran en una visita al museu de Cal Trepat, i seguidament els caminants podran accedir gratuïtament a les piscines municipals. Ja al vespre, a dos quarts de vuit a la plaça dels comediants hi haurà rebuda de l’Alcaldessa, lectura del manifest i assemblea. El portaveu de La Marxa Som, Lluís Planas, oferirà una xerrada al voltant dels mecanismes de democràcia participativa. Finalment, a Lo Bar de les Piscines hi haurà sopar popular, a les 21.30h.

A Cervera, la Marxa hi arribarà dijous 21, amb una caminada procedent de Tàrrega. A les 12h es podrà visitar el Museu Comarcal de La Segarra, i els caminants també podran gaudir d’entrada gratuïta a les piscines. A la tarda, a les 19h, a la Plaça Major, hi haurà benvinguda i parlaments de representants de La Paeria i organitzadors. Seguidament, cercavila popular fins a la universitat a càrrec dels Diables de Cervera Carranquers i a les 20h als patis de la Universitat, lectura del manifest i assemblees. A les 21h, sopar popular organitzat per l’Agrupament Escolta Coll de les Savines.

Guissona acollirà La Marxa Som el proper divendres 22, amb la visita a la ciutat romana, parlaments i cercavila al vespre i sopar popular. Dissabte serà el torn de Torà, abans d’entrar al Solsonès, on dilluns 25 hi haurà els actes centrals de la comarca a Solsona, amb una xerrada de Martí Olivella, de Parlament Ciutadà.

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de La Marxa de la Llibertat i el seu lema, Poble català, posa’t a caminar!, i amb el 7è centenari de la mort de Ramon Llull.

Tota la informació al web www.lamarxasom.cat i al dossier explicatiu.

Per contactar amb nosaltres (més informació, entrevistes, fotografies…):

Laia Vidal – La Marxa Som.  info@lamarxasom.cat – 93 844 45 53 – 608 03 59 83

Nota de premsa 12 de juliol

La Marxa Som arriba demà a Lleida i el cap de setmana a Tarragona. Llevant serà aquests dies al Baix Montseny. (Aquí nota de premsa en PDF)

 – Lleida acollirà demà dimecres l’arribada de La Marxa Som amb Castellers, Grallers, el pallasso El Gran Magí i concert amb Ponent Folks i Sant Eligius.

– A Tarragona l’acollida es farà diumenge, Ball de Gralles amb Sonagralla i narració de contes

– Reus recollirà el testimoni de La Marxa Som en el marc de la Festa per la Independència

– Dilluns 11 va tenir lloc l’acte central de la Noguera, a Balaguer, amb Jordi Sànchez, de l’ANC.

– La Morera i Cornudella de Montsant, així com Prades, van aportar les seves conclusions a la columna sud el passat cap de setmana.

– La Columna de Llevant va recollir les propostes de la Plana de Vic amb un acte central a la capital osonenca

Cardedeu. 12 de juliol de 2016- La Marxa Som, la caminada popular que recorre a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, segueix enllaçant comarques i recollint les conclusions dels municipis al voltant de la democràcia participativa.

Propers actes: Columna de Ponent

A la ciutat de Lleida s’han implicat en la rebuda de la Columna de Ponent de La Marxa Som diverses entitats de la societat civil, com l’Ateneu Popular de Ponent, ANC, Òmnium Cultural, el Procés Constituent, l’Agrupament Escolta Alosa, la Marea Groga, el Grup Cultural Garrigues, els Castellers de Lleida o l’Orfeó Lleidatà. Els actes previstos es faran a la Plaça Ricard Vinyes, i començaran a les 19h amb l’acollida dels marxaires, parlaments i lectura del manifest. Es faran les assemblees deliberatives  sota el títol “Decidim per una democràcia participativa en un nou país” i la festa seguirà amb un sopar popular i un concert. Els actes també tindran una vessant lúdica i familiar amb pallassos, actuacions castelleres i geganteres.

Propers actes:  Columna Sud

Pel que fa a la Columna Sud, les properes etapes són molt atapeïdes. Divendres 15 al vespre comença l’activitat a Vilallonga del Camp, amb Ballada de Gegants, lectura del manifest, assemblees deliberatives i sopar popular. L’endemà la caminada sortirà d’aquest municipi tarragoní per arribar fins a Reus, passant per La Selva del Camp, Almoster i Castellvell del Camp. A Reus, la rebuda serà en el marc de la Tercera Festa per la Independència, amb jocs de carrer, música de percussió i de cuplets, sopar a la fresca i a la nit, concert de Xeic. A més, pel que fa als parlaments, intervindran Eduardo Reyes i Antonio Baños.

Diumenge 17 la caminada serà entre Reus i Tarragona, passant per La Canonja i Vila-seca. A La Canonja, a més, hi haurà per als caminants una visita al Refugi de la Guerra Civil, així com lectures relacionades amb la memòria històrica i un dinar popular al parc Pins Forgues. Un cop a Tarragona, l’acollida es farà al local de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, visita guiada a la part alta per als caminants, actuació musical a càrrec de Sonagralla, així com lectura del manifest i parlaments. Després del sopar popular, hi haurà també lectura de contes.

Al llarg de la setmana que ve, les etapes tarragonines seguiran cap a Altafulla, dilluns 18, on el grup local d’acollida oferirà als caminants una visita a la Vila Closa, així com un sopar popular al vespre, amenitzat amb l’actuació del grup Julivert, i Creixell, dimarts 19, en una caminada que passarà per Torredembarra, on representants del Consistori municipal faran una recepció de La Marxa Som amb lectura del manifest i visita a diversos punts d’interès del municipi. L’etapa de dimarts seguirà a la tarda fins al Creixell, on hi haurà també recepció municipal.

Propers actes: Columna de Llevant

La columna de Llevant serà aquest proper cap de setmana al Baix Montseny. Aquest dimarts Viladrau acollirà la Marxa Som amb la lectura del manifest a càrrec de l’alcaldessa Margarida Feliu, amb la posterior realització de les assemblees deliberatives, en un acte coorganitzat per l’ANC i l’Ajuntament. Demà dimecres 13 serà el torn d’Arbúcies, on hi haurà una ballada de sardanes i la lectura del manifest de La Marxa Som, amb la representació del consistori municipal. Dijous 14 Breda prendrà el protagonisme amb la presentació del llibre “Democràcia o cleptocràcia. Cap on va Espanya?”, a càrrec dels seus autors, Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar i Joan Lluís Pérez Francesch, catedràtic de Dret Constitucional de la UAB. L’alcalde de Breda, Dídac Manresa, serà l’encarregat de fer la lectura del Manifest, que precedirà les assemblees deliberatives per tractar la qüestió de la democràcia participativa.

Pel que fa al cap de setmana, l’etapa Gualba-Sant Esteve de Palautordera es caminarà dissabte 16 de bon matí, fent aturada a Campins, on l’ajuntament oferirà esmorzar i beguda fresca als marxaires. A Sant Esteve, ja de cara a la tarda, hi haurà cercavila i sopar popular, lectura del manifest de La Marxa Som, assemblees participatives i concert de música popular i tradicional a càrrec d’Els Solistes de La Costa.

Diumenge 17 l’etapa portarà els caminants fins a Vallgorguina, on en arribar hi haurà un aperitiu, amb la lectura del manifest i assemblees, a més de la recepció de l’Alcalde Joan Mora.

Propers actes: Columna Metropolitana

Per la seva banda, Barcelona ja s’està preparant per acollir aquests dies els actes previs a l’arrencada de la Columna Metropolitana de La Marxa Som, que arrenca el proper dissabte 23 a la capital catalana. Abans, però, els diferents barris de la ciutat faran els seus respectius actes per deliberar en petites assemblees sobre la democràcia participativa i poder afegir les seves conclusions a l’Arca Nacional metropolitana de La Marxa Som. En concret, aquesta setmana ja hi ha actes concrets demà dimecres 14 a l’Esquerra de l’Eixample i a Horta-Guinardó.

A l’Eixample la cita és a les 19h als Jardinets de l’Alguer (Av Mistral), on hi haurà parlaments al voltant de l’aprofundiment en els mecanismes de presa de decisions com a societat per part de Martí Olivella, de Parlament Ciutadà, Beni Savall, de l’ANC, i Lluís Planas, portaveu de La Marxa Som. Després del debat, hi haurà sopar popular i recital artístic.

A Horta-Guinardó, l’acte començarà a les 19h a la Plaça Eivissa, amb la lectura del Manifest de La Marxa Som a càrrec de la seva portaveu, Joana Pujol. Seguidament, prendran la paraula Ramon Font, per parlar d’educació, Àngels Marro, de sanitat, Jordi Bigues, co-fundador de Greenpeace a l’estat espanyol, Òscar Simon, sindicalista de l’IAC i Chesk Boldú, activista pels refugiats i migrants. Finalment, el punt lúdic el posarà el concert de guitarra amb Eulogio Dávalos.

La Marxa Som ha recollit els últims dies les conclusions de La Plana de Vic, el Montsant, Prades i a Noguera

El passat cap de setmana la Columna de Llevant de La Marxa Som va ser a la Plana de Vic, de manera que dissabte al matí els caminants de La Marxa Som van sortir de Manlleu cap a Folgueroles. A mig camí, van fer aturada a Roda de Ter, on van poder assaborir la coca i la llangonissa locals i recuperar forces. Diumenge l’etapa va ser Folgueroles-Vic, i els caminants van arribar a la capital osonenca al migdia, a punt per gaudir dels actes de la Festa Major. En concret, després del concert dels germans Guillem Roma i Marta Roma, es va fer l’acollida de La Marxa Som per part del regidor municipal Josep Ramon Soldevila, un parlament de Lluís Planas, portaveu de La Marxa Som, que va argumentar a favor d’un aprofundiment en els mecanismes de participació. També van parlar tres membres del Grup Local d’Acollida, que van fer la lectura del Manifest de La Marxa, integrat per Procés Constituent, ANC i Òmnium. Seguidament es va procedir a fer l’assaig d’assemblees deliberatives les conclusions de les quals es van introduir a l’arca nacional de la columna de llevant.

Pel que fa a la Columna Sud, el passat cap de setmana es van recollir les aportacions dels debats en relació a la democràcia participativa al Montsant i a les Muntanyes de Prades. Divendres l’etapa sortia de La Morera de Montsant per arribar a Cornudella al cap de poques hores. El Grup Local d’Acollida de La Marxa Som de La Morera va poder introduir les seves aportacions a l’arca de la Columna Sud de La Marxa Som, entre les quals destaquen els anhels de dignitat per a la vida al món rural, el preg que la seva veu sigui escoltada mitjançant un model més participatiu en la nova República Catalana, i l’exigència de la preservació del medi natural com un bé comú a protegir.

Pel que fa a l’acollida de La Marxa a Cornudella, divendres 8 de juliol, es va fer a la plaça de la Vila, on el tinent d’alcalde Salvador Salvadó va llegir el manifest de La Marxa Som i després d’un pica pica gentilesa de l’Ajuntament es van fer les assemblees deliberatives d’on van sortir les conclusions de Cornudella.

Dissabte, doncs, els caminants de La Marxa Som van enfilar cap a Prades, ja al Baix Camp, on l’Ajuntament va fer la rebuda institucional de la mà del segon tinent d’alcalde, Joan Llurba, així com la lectura del Manifest de La Marxa Som i la recollida d’adhesions.

Balaguer va rebre el passat dilluns la Columna de Ponent amb una xerrada a càrrec de Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana. La xerrada  “Per una democràcia participativa, I ara, el referèndum definitiu?” va ser l’acte central de La Marxa Som a La Noguera.

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de La Marxa de la Llibertat i el seu lema, Poble català, posa’t a caminar!, i amb el 7è centenari de la mort de Ramon Llull.

Tota la informació al web www.lamarxasom.cat i al dossier explicatiu.

Per contactar amb nosaltres (més informació, entrevistes, fotografies…):

Laia Vidal – La Marxa Som.  info@lamarxasom.cat – 93 844 45 53 – 608 03 59 83

vic2 fotos acte_petita Roda de Ter Vic15 Vic7 IMG_20160708_204603 IMG_20160708_201426

Nota de premsa 21 de juny

logo_S_vermellLa Marxa Som arrenca per Sant Joan les columnes Ponent i Sud (PDF)

– La columna de Llevant de La Marxa Som arriba a Figueres el dia de Sant Joan en un acte de foment de la participació ciutadana sobre de la necessitat on no d’un exèrcit a Catalunya

– La Cerdanya acull l’inici de la Columna de Ponent, amb l’acte central a Ger dimecres 22 i actes també a Martinet per la Revetlla

– L’Alt Urgell prendrà el relleu pel Pont de Sant Joan amb l’acte central a La Seu dissabte 25 a la tarda

– La Columna Sud arrenca a Benicarló (Baix Maestrat) i Ulldecona acull l’acte central dissabte 25, d’enllaç entre La Marxa de la Llibertat i La Marxa Som

Cardedeu. 22 de juny de 2016- La Marxa Som, la caminada popular que recorre a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, arrenca els propers dies les columnes de ponent i sud. La columna de Llevant, al seu torn, arribarà a l’Alt Empordà després d’haver portat el missatge de l’aprofundiment en la democràcia participativa al voltant de la democràcia participativa al Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa i el Pla de l’Estany.

Aquest divendres 24 la columna de Llevant de La Marxa Som entrarà a Figueres amb una caminada provinent de Lladó, però el plat fort serà la tarda. En concret, tindrà lloc l’acte “Decidim per una democràcia participativa al nou país: «Perquè no cal un exèrcit català?», amb la participació de Martí Olivella, president de Nova – innovació social, Pepe Beunza, primer objector de consciència a l’estat i Josep Ma. «Gustinet», membre de la plataforma Alto el Foc a l’Albera. A la nit, concert de JAZZ a càrrec de Matthew Simon Quartet. L’endemà dissabte, la Marxa seguirà fins a Torroella de Fluvià, on hi haurà actuació musical i sopar popular a l’arribada dels caminants, que diumenge faran el tram fins l’Escala.

Pel que fa a l’arrencada de la columna de Ponent, els punts clau de La Marxa seran Puigcerdà, Ger, on es farà l’acte central, i Martinet, on la Marxa arribarà coincidint amb la Revetlla de Sant Joan. L’acte central de Ger és el que comptarà amb l’exercici de la democràcia participativa, botifarrada popular i actuació musical. A Martinet, els actes d’acollida de La Marxa s’inclouen en la programació de la celebració de la Revetlla de Sant Joan i l’arribada de la Flama del Canigó. Pel que fa al cap de setmana, La Seu d’Urgell protagonitzarà l’acte central de la comarca, amb exercici d’assemblees participatives, sopar popular i concert, entre altres activitats.

La columna Sud de La Marxa començarà el proper divendres 24 a Benicarló, en una etapa que arrenca del País Valencià, on els seus ciutadans també s’han volgut sumar a l’esperit de La Marxa Som. En concret, però, els actes centrals d’aquestes primeres passes de la columan sud, es concentraran a Ulldecona i Sant Carles de la Ràpita, el cap de setmana, on es faran les pràctiques de democràcia participativa i sopar popular de germanor.
La Marxa Som portarà doncs a tot el territori els debats sobre la democràcia participativa, mitjançant assemblees obertes a tothom per tal que les persones reflexionin i proposin un nou model més avançat de democràcia participativa per al nou País. Un cop acabada la marxa, totes les aportacions dels municipis es lliuraran al Parlament de Catalunya perquè siguin tingudes en compte de cara a fer un país millor.
La Marxa Som està dividida en 4 columnes i 137 etapes i passarà per unes 314 poblacions, i està dotada d’un aspecte col•laboratiu en què estan intervenint centenars d’entitats del país. Seguirà l’itinerari d’El Camí i les 4 columnes simultànies confluiran a Montserrat el 31 de juliol.

• Columna de Llevant: del 12 de juny (Berga) al 31 de juliol.
• Columna de Ponent: del 22 de juny (Puigcerdà) al 31 de juliol.
• Columna Sud, del 23 de juny (Benicarló) al 31 de juliol.
• Columna Metropolitana; del 23 de juliol (Barcelona) al 31 de juliol.

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de La Marxa de la Llibertat i el seu lema, Poble català, posa’t a caminar!, i amb el 7è centenari de la mort de Ramon Llull.

Tota la informació al web www.lamarxasom.cat i al dossier explicatiu.
Per contactar amb nosaltres:
Laia Vidal – La Marxa Som. info@lamarxasom.cat – 93 844 45 53 – 608 03 59 83

Nota de premsa 17 de juny

La Marxa Som consolida la columna de Llevant amb l’arribada a la Garrotxa i el Pla de l’Estany

La setmana que ve arrenquen la columna de Ponent i la Sud

 logo_S_vermell

La Marxa Som va recollir la setmana passada les conclusions dels debats sobre democràcia participativa al Berguedà

– Després de passar pel Ripollès el passat dimecres, La Marxa Som arriba dissabte a Olot i dimarts a Banyoles.

Cardedeu. 17 de juny de 2016- La Marxa Som, la caminada popular que recorre a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, ja té consolidada la columna de Llevant. Després d’arrencar amb força el passat dissabte a Berga, amb la presència de Teresa Forcades i Katrin Oddsdóttir, membre del consell redactor de la Constitució d’Islàndia, la primera columna de La Marxa Som va seguir cap a Borredà, Sant Jaume de Frontanyà, La Pobla de Lillet, Castellar de N’Hug, i des de Gombrèn, Campdevànol i Ripoll, va fer el salt al Ripollès.

Aquest dissabte 18 La Marxa Som entrarà a la capital garrotxina amb una caminada provinent de Sant Pau de Seguries, seguida d’un acte a l’Ajuntament, en què els representants del consistori donaran la benvinguda als caminants i a La Marxa Som i es farà una lectura del manifest.

L’endemà diumenge 19 serà Santa Pau qui rebrà La Marxa Som, on els caminants gaudiran a les sis de la tarda d’una visita guiada al municipi, seguida d’un refrigeri ofert per l’Ajuntament, així com naturalment la invitació a tots els ciutadans a participar en les assemblees i fer les seves aportacions a l’arca.

Al llarg de la setmana, La Marxa transcorrerà pel Pla de l’Estany, arribant a Figueres divendres al vespre, on l’arribada de La Marxa s’englobarà en els actes de la campanya de rebuig a les maniobres militars a la serra de l’Albera i comptarà amb la presència de Martí Olivella.

Les arques de La Marxa Som. Els artistes.

Les arques que recullen les conclusions dels municipis en relació a la democràcia participativa es dipositen simbòlicament en quatre arques de fusta (una per columna), que estan decorades per artistes del país. Concretament, el vallesà Jordi Castells i Planas ha decorat l’arca de la columna de Llevant, els segarrencs Alba Cuñé , Agnès Pla, i Miquel Planes han confeccionat l’arca de la columna de ponent, i Alba Casanovas és l’artista que ha decorat la de la columna sud.

Comencen també les columnes de ponent i sud de La Marxa

Dimecres 22 de juny es donarà el tret de sortida de la columna de Ponent a Puigcerdà amb una rebuda institucional de l’alcalde i després es caminarà fins a Ger, on es farà una visita cultural a Casa Sindreu, la lectura del manifest i una pràctica de democràcia participativa. La primera jornada acabarà  amb una botifarrada popular amenitzada amb músics locals.

L’endemà seguirà la ruta fins a Martinet, on, coincidint amb l’arribada de la Flama del Canigó, també s’hi inclouran els actes de la Marxa Som. Abans, qui ho desitgi, podrà visitar el parc dels búnquers de Martinet. Per sant Joan i durant el cap de setmana la Marxa continuarà ja a l’Alt Urgell.

La columna Sud de La Marxa començarà el proper divendres a Benicarló, en una etapa que arrenca del País Valencià, on els seus ciutadans també s’han volgut sumar a l’esperit de La Marxa Som.

La Marxa Som portarà doncs caminant a tot el territori els debats sobre la democràcia participativa, mitjançant assemblees obertes a tothom per tal que les persones reflexionin i proposin un nou model més avançat de democràcia participativa per al nou País. Un cop acabada la marxa, totes les aportacions dels municipis es lliuraran al Parlament de Catalunya perquè siguin tingudes en compte de cara a fer un país millor.

La Marxa Som està dividida en 4 columnes i 137 etapes i passarà per unes 314 poblacions, i està dotada d’un aspecte col·laboratiu en què estan intervenint centenars d’entitats del país. Seguirà l’itinerari d’El Camí i les 4 columnes simultànies confluiran a Montserrat el 31 de juliol.

  • Columna de Llevant: del 12 de juny (Berga) al 31 de juliol.
  • Columna de Ponent: del 22 de juny (Puigcerdà) al 31 de juliol.
  • Columna Sud, del 23 de juny (Benicarló) al 31 de juliol.
  • Columna Metropolitana; del 23 de juliol (Barcelona) al 31 de juliol.

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de La Marxa de la Llibertat i el seu lema, Poble català, posa’t a caminar!, i amb el 7è centenari de la mort de Ramon Llull.

Tota la informació al web www.lamarxasom.cat i al dossier explicatiu.

Per contactar amb nosaltres:

Laia Vidal – La Marxa Som.  info@lamarxasom.cat – 93 844 45 53 – 608 03 59 83

La Marxa Som arriba a tres noves comarques aquest cap de setmana

La Marxa Som recorre aquests dies el Priorat, i arriba a La Noguera i la Plana de Vic el cap de setmana (aquí en pdf)

– Balaguer acollirà la columna de Ponent de La Marxa Som amb una xerrada de Jordi Sànchez (ANC) el proper dilluns

– La Columna de Llevant serà a la Plana de Vic, amb dues caminades i diversos actes a Roda de Ter, Folgueroles i Vic.

– La Morera i Cornudella de Montsant acomiadaran divendres La Marxa Som al seu pas pel Priorat amb una caminada i diversos actes.

– El passat cap de setmana va tenir lloc l’acte central de La Selva, a Vilobí d’Onyar, amb la presència de Quim Torra, cercavila i concert.

– El Pallars va acomiadar la Marxa Som a La Pobla de Segur diumenge 3, coincidint amb la Diada dels Raiers.

– La Columna Sud va ser a Miravet, Móra d’Ebre, El Molar i Falset aquesta passada setmana.

 

Cardedeu. 6 de juliol de 2016- La Marxa Som, la caminada popular que recorre a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, segueix enllaçant comarques i recollint les conclusions dels municipis al voltant de la democràcia participativa.

La columna de Llevant va ser el passat cap de setmana a Girona, Vilobí d’Onyar i Santa Coloma de Farners. L’acte central de La Selva, dissabte a Vilobí d’Onyar, va comptar amb la presència de Quim Torra, mentre que l’arribada de La Marxa Som a la capital gironina va complementar-se amb diversos parlaments polítics al voltant de la democràcia participativa.

Pel que fa a la columna de Ponent, La Pobla de Segur va acollir el passat diumenge l’arribada de La Marxa Som coincidint amb la Diada dels Raiers.

La columna Sud va culminar actes de promoció de la democràcia participativa a diversos municipis de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, entre els quals Gandesa, Miravet i Móra d’Ebre al llarg del cap de setmana, mentre que dilluns va recollir les conclusions de les assemblees al Molar, i dimarts a Falset.

Propers actes i etapes

La Marxa Som segueix portant a tot el territori els debats sobre la democràcia participativa, mitjançant assemblees obertes a tothom per tal que les persones reflexionin i proposin un nou model més avançat de participació ciutadana mitjançant la deliberació, per al nou País. Un cop acabada la Marxa, totes les aportacions dels municipis es lliuraran al Parlament de Catalunya perquè siguin tingudes en compte de cara a fer un país millor.

En concret, la Columna de Ponent aterra a Àger (La Noguera), aquest divendres 8, seguint amb caminades per la comarca dissabte i diumenge. L’acte central de La Noguera, serà, però, sens dubte, dilluns, quan a Balaguer es farà la rebuda de La Marxa Som amb la presència de Jordi Sànchez, que aprofitarà per aprofundir en el debat “Per una democràcia participativa… i ara, el Referèndum definitiu?” a tres quarts de vuit del vespre.

Pel que fa a la columna de Llevant, La Marxa Som compta amb diversos actes a la Plana de Vic, coincidint amb la Festa Major de la capital osonenca. En concret,  dissabte es caminarà l’etapa Manlleu-Folgueroles, amb aturada amb esmorzar i lectura del manifest a Roda de Ter. Diumenge serà el torn de l’etapa Folgueroles-Vic, amb actes a la tarda a la capital osonenca que inclouen el concert a les 19h a la plaça del Carbó, ofert per Guillem Roma i Marta Roma. En acabat, hi haurà els parlaments de benvinguda de la ciutat a La Marxa Som, amb la presència de representants del Consistori Municipal i de Procés Constituent.

La columna Sud s’acomiadarà aquest divendres del Priorat. Ho farà amb la lectura del Manifest a dos quarts de sis de la tarda a la Morera de Montsant, i tot seguit arrencarà la caminada cap a Cornudella en una etapa de tarda de només 8 quilòmetres. A Cornudella tindrà lloc una acollida per part de les autoritats municipals, i es farà la lectura del manifest de La Marxa i la pràctica d’assemblees deliberatives

La Marxa Som forma part de Reinicia Catalunya, l’ens que impulsa la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya, i coincideix amb el 40è aniversari de La Marxa de la Llibertat i el seu lema, Poble català, posa’t a caminar!, i amb el 7è centenari de la mort de Ramon Llull.

Tota la informació al web www.lamarxasom.cat i al dossier explicatiu.

Per contactar amb nosaltres (més informació, entrevistes, fotografies…):

Laia Vidal – La Marxa Som.  info@lamarxasom.cat – 93 844 45 53 – 608 03 59 83

Girona3 IMG_20160701_195456

LMSVilobíOnyar (7) quim torra

santaColomadeFarners

GandesaMIravet moradebre2

L’arca de la Columna de Ponent s’estrena a La Seu d’Urgell

Dissabte 25 de juny es va presentar a La Seu d’Urgell l’arca de la Columna de Ponent de La Marxa Som, que fa només pocs dies han enllestit els artistes segarrencs que l’han decorada, i que transporta els acords de les assemblees que es recullen a cada comarca.

En concret, durant les assemblees locals celebrades a l’Ateneu de l’Alt Urgell sobre les propostes del Manifest de La Marxa Som, entorn d’una democràcia directa i participativa per al nou País, l’organització de La Marxa va destapar aquesta nova capsa o arca per tal de guardar el full d’acords i conclusions que se sumaran als que ja es van recollir a la Cerdanya.

L’arca de Ponent s’ha realitzat a partir de la creació de l’artista cerverina Alba Cuñé, seguint els dissenys enunciats en els conceptes del model filosòfic del Globàlium de Lluís Maria Xirinacs. En concret, a la Columna de Ponent li ha correspost l’apartat o àmbit de la ‘Mística’, que es complementa amb els àmbits de pensament de les altres columnes (Llevant, Sud i Metropolitana), formant un tot holístic.

A la idea original d’Alba Cuñé, s’hi han sumat dos artistes segarrencs més: el pintor Miquel Vallès, de Sant Ramon de Portell, autor del quadre de l’interior de l’arca intitulat: “Unitat, origen i destí”, entorn del Cel. I l’escultora guissonenca Agnès Pla, il·lustradora de l’Arbre – en al·legoria a l’Arbre d’Assemblees dels Països Catalans impulsat per Xirinacs.

La Seu va acollir les assemblees al voltant de l’aprofundiment en la democràcia participativa en el marc d’una jornada festiva on també es van poder escoltar rondalles locals, així com gaudir de l’actuació de músics locals, i un sopar popular de germanor. A més a més, les caminades del matí van dur el testimoni de La Marxa des d’Arsèguel fins a La Seu dissabte, i de La Seu a Castellbò diumenge.IMG-20160627-WA0014 IMG-20160627-WA0006 IMG_20160625_210758 (4) IMG_20160625_205014 (5)

L'arca de la Columna de Ponent, creació de l'artista cerverina Alba Cuñé, junt amb el pintor de Sant Ramon Miquel Vallès i les il·lustracions de l'escultora guissonenca Agnès Pla.

L’arca de la Columna de Ponent, creació de l’artista cerverina Alba Cuñé, junt amb el pintor de Sant Ramon Miquel Vallès i les il·lustracions de l’escultora guissonenca Agnès Pla.

Èxit de l'arrencada de La Marxa Som a la Cerdanya

La Marxa Som arrenca amb força a la Cerdanya

Desenes de persones s’han congregat a Puigcerdà a l’arrencada de la columna de ponent de La Marxa Som. Després de l’acte institucional amb presència de l’Ajuntament i l’actuació musical, la Marxa de la democràcia participativa ha començat a caminar cap a Ger, on segueixen els actes al llarg del vespre.

1

3

4

10

11

Presentació de La Marxa Som a Lleida

Canal10Emporda

regio7_01_08regio7_forcades_01_08elpuntavui31_07vilaweb29_07vilanovadigitaltot sant cugat 20_07raco_catala_entrevistallibertat20_07veuanoia_14_07elpuntavuiregio7_28_06segre28_06periodicdandorraelpuntavuidescobrirllibertatcat Regió7Puigcerda21_06Forcades crida a despertar el poder del poble a Berga - Regió7generapdf.phpvilaweb

Entrevista al programa El Suplement, de Catalunya Ràdio

Laia Vidal

Premsa

Per contactar amb nosaltres feu-ho a:

93.844.45.53

608.035.983

info@lamarxasom.cat

laiavidal@lamarxasom.cat

 

La Marxa Som vol canviar el sistema de presa de decisions polítiques Teresa Forcades

Promotora de Procés Constituent

Comparteix-ho

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca